tisdag 29 november 2011

Måndag

(Måndagen är tebax, pjuh.)

1a advent susade förbi och kom samtidigt som det riktiga novembervädret. På vägen hem från adventsfikat i går kväll, möttes vi att stora flyttkartonger som fullkomligt flög förbi oss i vinden.
Är det Berit stormen heter? Ja, hon var iaf. nästan i Stockholm i går. Lagom till adventsstjärnor och utebelysning kommit på plats, så besöker hon stan. Berit gjorde 1a advent extra mysig tror jag. Gatulamporna svajade i vinden och regnet piskade vågrätt på fönsterrutorna.

Min och Freds måndag har varit extra mysig just i dag. I stället för vår vanliga Sicklarunda tog vi tog bussen in till stan och åt lunch med Soerine. När Fred sedan sov gott i vagnen passade jag på att fönstershoppa lite. NKs julskyltning är i full gång och blev därför ett självklart stopp på vägen. Så mysigt att bara titta på alla fina dekorationer.
Vi mötte sedan upp J på ett café nära min frisör, för en kaffe innan min klippning. Ja, för i dag var det äntligen dags. Inte bara skönt för mig, utan för min omgivning också. Hehe. Jo, det är nämligen så att jag har sjukt svårt att bestämma om jag ska spara ut håret lite, eller om jag ska klippa som vanligt, eller om jag helt enkelt ska klippa någon ny kort frisyr. Den senaste veckan har det googlats på bilder och tjatats och gnatats med alla som orkat lyssna. O ena sidan... o andra sidan...
Tillslut tröttnade jag på mig själv och beslutade mig för att lämna alla beslut til min frisör. Det var nog bra. Min frisör är så bra på nya grejjer nämligen. Hans råd till mig var kort och gott "Sluta tänk så mycket och bara låt det växa lite, gillar du det så kan du ha lite längre, annars är det ju bara att klippa". Jaha liksom, så var det slutdiskuterat. Så enkelt det blev.
Nu har jag alltså inte rakat något på sidorna, trimmat mina "lotoffsarna" över öronen, bara klippt igenom lite, samt färgat i samma färg som sist.
Kort, mjukt och fint. Inga kanter eller annat "extra allt" som jag annars gillar. Det komiska var att både jag och min frisör var så himla nöjda trots denna tillsynes lilla lilla förändring. Vi var båda trötta på mina "kanter" och undercuts tror jag.
Men så kan jag ju ändra mig över natten...vi ser i morgon.

1a advent hemma hos Bonnie
mjuk pepparkaka med lingon, den blev skitgod!
pepparkaksgubben och Bonnies mormor
Fika innan jag skulle till frissan. Jag har på mig randig tröja från Whyred. Fred har skjorta och hängselbyxor från Prenatal
nya gula vinterjackan från peak Performance och nya frillan.
mysigt att pappa är hemma och kan natta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar