söndag 23 oktober 2011

I går kväll...

Nu är jag mätt. Syrrans Federico har bjudit på finmiddag. Kanin kokt i buljong tillsammans med hari kuvert och tomat. Bröd och riktigt god olivolja.
Vi hade en diskussion om mat tidigare i dag. Fede sa: svenskarnas potatis är som italienarnas bröd. Alltså, de har bröd till allt, precis som vi äter potatis till det mesta. Det stämmer ju ganska bra. Jag äter aldrig så mycket bröd som när jag är i Italien. Tänk er själva en lagom hård brödbit doppad i olivolja och salt, kan man någonsin förstå varför det är så gott? Det är nog omöjligt.
Middagen avslutades med " il bongo" ett " kakverk" som syrran förklarade för oss när vi med undrande blick kastade oss över desserten. Sliskig, söt och alldeles perfekt till Vinsanto (dessertvin).
Om ni undrar hur Fred hade det, så ska jag passa på att berätta att lillungen sov i Fia & Fedes lägenhet, fraktades inrullad i ett täcke till Ferdinando & Patrizias lägenhet, fortsatte sova där. Lindades in igen och flyttdes åter till Fia & Fedes lägenhet. Han är så duktig och vi är glada att han gillar Italien.
Italiensk dessert. Snuskigt goda bollar fyllda med mòrk chokladcreme. Vit vaniljvisp med gràdde och vit choklad smet sveper om bollarna, som sedan ligger fint i ett segt skal som man àven kunde àta. Som ett segt gott kex, eller typ havreflarn, Sjukt gott! (làng mening fòr komplicerad med god kaka)
Fotboll pè TVn & kanin till middag. Mer italienskt far man leta efter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar