tisdag 21 februari 2012

Hållkäftenbröd

Här Sofia, här kommer "hållkäftenbrödet". Det går liksom inte kalla det för nåt annat efter att ha smakat.
Jag och syrran provbakade Skaldemans LCHF bröd förra veckan. Det blev riktigt bra. Smakar gott och är så otroligt mättande (därav namnet). Perfekt uppladdning innan ex. träning.

1/2 msk fiberhusk (finns på hälsokost)
1 dl vatten
1 1/2 dl. krossade linfrön
2 dl solrosfrön
2 1/2 dl kokosflingor
200 gr finhackad mandel
4 ägg
2 msk kokosfett
1/2 tsk salt

Ugn 160 grader
Blanda fiberhusk och vatten, låt svälla 5 minuter. Blanda linfrön, solrosfrön, kokos och mandlar. Rör om. Därefter tillsätts resten av ingredienserna.
Knåda deg och fyll i en brödform, eller forma till ett runt bröd.
Grädda ca: 1 h nederst i ugnen.

En brödskiva på 50 g innehåller mindre än 3g kolhydrater.
Ungefär 80 % av brödskivans energi  (200 kcal) kommer från fett. Det finns en bra uppsättning av vitaminer och mineraler och andelen av mättat fett är stor. Fettkvoten utan pålägg är 1,8.
Nyttigt alltså :)

3 kommentarer:

  1. Tack!!! Nu ska här bakas! Det gick inte då bra med våra nya rutiner idag, Ville sover gång nr 2 nu. Inget som planerat, som vanligt:). Miss u! Ses nästa vecka!

    SvaraRadera
  2. Nä, våra gossar brukar ju inte göra som vi vill, när vi vill... haha
    Hoppas baket går bra. Saknar dig me, snart ses vi :)

    SvaraRadera
  3. Det var en annorlunda förklaring till namnet!! Jag trodde du kallade det "håll käften bröd" eftersom man har fullt sjå att tugga en lång stund när man äter detta härliga bröd, och man pratar ju inte med mat i mun ha ha!!

    SvaraRadera